Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
            CAUTA

 SC.KUTY-CERAMICS. SRL
marti, 19 Mar 2024 | 6:39
 
 


Despre noi

Mestesugul olaritului-ceramica tip Kuty

reclama

  Mestesugul olaritului-ceramica tip Kuty

Un alt mestesug, care nu a disparut în zona etnografica Botosani, este olaritul.Este necesar sa amintim de ceramica tip Kuty apartinând familiei IOAN si SONIA IACINSCHI din Botosani . 

 

IACINSCHI SONIA – ceramica tip Kuty. Materie prima: argila, angobe, smalt. Obiecte: farfurii, cani, sfenice, canite, castroane, strachini. Tehnica "Sgrafitto". Motive decorative unice cu tematica epica. Motive zoomorfe si avimorfe.

 

 

Universul de ceramica 

 

 

 În universul Soniei Iacinschi, producator de ceramica artizanala din Botosani se lucreaza ceramica “de Kuty”, foarte cunoscuta în judet, si ceramica de tip neolitic. De peste 30 de ani realizez platouri, farfurii, ulcioare, cani, vaze, cahle si multe alte obiecte necesare omului în casa sau obiecte de decor. Întreaga familie are aceeasi preocupare, avînd un adevarat atelier unde ceramica modelata si apoi uscata prinde viata dupa ce este pictata în culori naturale. Culorile folosite în zona sînt cele ale pamîntului, ale naturii: verde, galben si brun.Desenul naiv este cel care decoreaza vasele prin zgîriere: animale, floarea-soarelui, schituri, pauni, fîntîna cu cumpana, tot ce ne înconjoara. Avem peste o suta de decoruri foarte apreciate de cumparatori. . Cromatica: verde, cafeniu, galben. Gasiti informatii si pe èhttp://www.emancipareafemeii.blogspot.com/ ç

 

 


IMAGINI


















 
 
CONTACT SC.KUTY-CERAMICS. SRL

 arata tel , arata mobil
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X